مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان اعلام کرد که در هفته میراث فرهنگی، ۱۸ هتل و مُتل با سرمایهگذاری بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان در این استان افتتاح خواهد شد.
ولی جهانی، امروز ۱۷ بهمن، در نشست خبری خود با اشاره به ایام دهه فجر و اعیاد شعبانیه، اظهار داشت که این پروژهها همزمان با این مناسبتها به بهرهبرداری خواهند رسید.
مرمت اماکن تاریخی و فرهنگی گیلان
وی همچنین از پیشرفت پروژه مرمت ساختمان بلدیه (شهرداری) رشت خبر داد و افزود: این عملیات با بودجهای بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان انجام شده و تا اردیبهشت سال آینده به پایان خواهد رسید. پس از تکمیل، طبقه همکف به موزه بلدیه و طبقه اول به موزه مردمشناسی تبدیل خواهد شد.
همچنین، برای مرمت کتابخانه ملی رشت که از قدیمیترین کتابخانههای تاریخی کشور محسوب میشود، یک میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده و این مجموعه به موزهای برای نگهداری کتابهای نفیس تبدیل خواهد شد.
برنامهریزی برای نوروز و ثبت آثار تاریخی
مدیرکل میراث فرهنگی گیلان از تشکیل جلسه ستاد خدمات سفرهای نوروزی در آینده نزدیک خبر داد و اعلام کرد که آیین استقبال از نوروز امسال، با حضور مقامات کشوری و استانی، روسای موزهها و پایگاههای گردشگری، در موزه میراث روستایی سراوان برگزار خواهد شد. در این مراسم، بخشی از ۱۳۹ میراث ناملموس ثبتشده گیلان طی چهار سال اخیر، به نمایش گذاشته میشود.
طرحهای گردشگری و سرمایهگذاری در گیلان
جهانی از صدور مجوز احداث اولین پل معلق استان در شهرستان سیاهکل خبر داد و افزود: این پروژه که با سرمایهگذاری بخش خصوصی انجام میشود، ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار دارد و برای ۸۰ نفر اشتغالزایی خواهد کرد.
همچنین، وی به راهاندازی نخستین باشگاه علوم آکادمیک چوگان در پرهسر رضوانشهر اشاره کرد و گفت که این پروژه با سرمایهگذاری ۲۰۰ میلیارد تومانی اجرا میشود و ظرفیت اشتغالزایی برای ۲۰۰ نفر را خواهد داشت.
وی با اشاره به ظرفیتهای گردشگری گیلان اظهار داشت که این استان دارای ۷۱ منطقه نمونه گردشگری است و لاهیجان به عنوان یکی از شاخصترین آنها شناخته میشود. با توجه به اهمیت تاریخی این شهر و ثبت بقعه چهار پادشاهان در فهرست ملی همزمان با چغازنبیل، مقرر شده دبیرخانه شهر تاریخی جهان اسلام در لاهیجان تأسیس شود.
برگزاری رویدادهای گردشگری و فرهنگی
مدیرکل میراث فرهنگی گیلان از برگزاری اولین رویداد استارتاپ گردشگری استان در ۹ اسفندماه خبر داد و اعلام کرد که تاکنون ۴۰ طرح به این رویداد ارسال شده است.
همچنین، وی از مرمت و هوشمندسازی موزه رشت خبر داد و افزود: برای این پروژه، از محل اعتبارات سال گذشته، حدود ۵ میلیارد تومان جهت دیجیتالیسازی و ارتقای امکانات در نظر گرفته شده است.
ثبت آثار تاریخی و حضور در نمایشگاه بینالمللی گردشگری
وی با اشاره به شناسایی ۵۲۵۰ اثر تاریخی در گیلان، اعلام کرد که تاکنون ۱۲۷۲ اثر در فهرست ملی ثبت شده و سه اثر شامل تی تی کاروانسرا، جنگلهای هیرکانی و چادرشببافی قاسمآباد در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. علاوه بر این، ۱۱ اثر دیگر برای ثبت ملی به تهران ارسال شده است.
جهانی همچنین از برگزاری نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران از ۲۳ تا ۲۶ بهمنماه با شعار «صلح، گردشگری و وفاق» خبر داد و گفت: غرفه گیلان در سالن ۶ و ۸ این نمایشگاه مستقر است. این رویداد فرصت مناسبی برای معرفی ظرفیتهای سرمایهگذاری در استان خواهد بود و شهرداران میتوانند از این بستر برای جذب سرمایهگذاران بهره ببرند. در غرفه گیلان، برنامههایی مانند ارائه بستههای سرمایهگذاری، نمایش صنایعدستی فاخر، پخش غذاهای محلی و برگزاری کارگاههای آموزشی پیشبینی شده است.