تهران- ایرنا- وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اعلام کرد که برنامهریزی ایران برای گردشگری نوروزی شامل ۱۳ کشور، ازجمله کشورهای حوزه آسیای میانه و قفقاز، از ترکیه و پاکستان گرفته تا تاجیکستان و ازبکستان، میشود.
سید رضا صالحی امیری در گفتوگو با ایرنا اظهار داشت: هدف ما احیای صنعت گردشگری، گسترش تبادلات گردشگری و تقویت پیوندهای فرهنگی میان ایران و کشورهای منطقه نوروز است. به همین منظور، سفرهایی به کشورهای تاجیکستان، آذربایجان، گرجستان و ارمنستان انجام دادهام تا این ارتباطات را تقویت کنیم.
او تأکید کرد: گردشگری در ایران تنها به یک حوزه خاص محدود نمیشود. با بهرهگیری از ۲۹ نوع گردشگری رایج در دنیا، ایران از ظرفیتهای بینظیری همچون گردشگری تاریخی، علمی، کشاورزی، گردشگری ساحلی از چابهار تا خرمشهر، طبیعتگردی در جنگلها و کویرهای گسترده از مرنجاب تا کویرهای مرکزی، گردشگری خوراک و گردشگری روستایی با بیش از ۳۵۰۰ اقامتگاه بومگردی برخوردار است. هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته نیز فرصتی برای معرفی این جاذبهها به داخل و خارج کشور بود.
وزیر گردشگری افزود: در جریان برگزاری این نمایشگاه، تفاهمنامهای برای افزایش تعداد گردشگران تاجیکستانی از ۸۶۰۰ نفر به ۱۰۰ هزار نفر امضا شد. این توافق پیشتر در حضور رئیسجمهور تاجیکستان در دوشنبه نیز نهایی شده بود.
وی با اشاره به تلاشهای ایران برای تغییر تصویر نادرست ارائهشده از کشور در رسانههای غربی تصریح کرد: تحریمها و فشارهای خارجی تأثیری بر گردشگری ندارند، اما چالشی که با آن روبهرو هستیم، تبلیغات منفی و نادرستی است که برخی رسانههای خارجی درباره ایران منتشر کردهاند. واقعیت این است که سفر به ایران و آشنایی با جذابیتهای آن، میتواند این تبلیغات نادرست را خنثی کند.
در پاسخ به پرسشی درباره اقدامات ایران برای مقابله با ایرانهراسی، صالحی امیری توضیح داد: چندین برنامه در سطح ملی و بینالمللی طراحی شده است. یکی از این اقدامات، معرفی ظرفیتهای گردشگری ایران از طریق تولید محتوای چندزبانه و انتشار آن در رسانههای تأثیرگذار است. همچنین، از چهرههای شناختهشده و سلبریتیها برای تبلیغ ایران استفاده میکنیم.
او افزود: در کنار این اقدامات، به دنبال همکاری با ایرلاینها، شرکتهای هواپیمایی منطقه و خبرگزاریهای معتبر جهانی برای انتشار محتوای تبلیغاتی درباره ایران هستیم. همچنین، حضور در رویدادهای بینالمللی گردشگری مانند نمایشگاه فیتور اسپانیا و نمایشگاه برلین فرصتی است تا تصویری واقعی از ایران را به جهان ارائه دهیم. ایرانهراسی پروژهای است که در طول زمان شکل گرفته و مقابله با آن نیز نیازمند یک روند مستمر و برنامهریزیشده است.