موضوع ازسرگیری همکاریهای گردشگری میان ایران و مصر، با سفر وزیر میراث فرهنگی کشورمان به قاهره و گفتوگوهای انجامشده، به یکی از مهمترین محورهای توجه فعالان این حوزه تبدیل شده است. علاقهمندی ایرانیها به بازدید از اهرام مصر و همچنین اشتیاق شهروندان مصری برای تماشای آثار تاریخی ایران مانند تخت جمشید، نویدبخش گشایش یک مسیر گردشگری جدید پس از نزدیک به پنج دهه توقف روابط رسمی میان دو کشور است.
حرمتالله رفیعی، رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی ایران، که در جریان دولت سیزدهم چندین بار به عنوان نماینده بخش خصوصی گردشگری کشور به مصر سفر کرده و توافقنامهای جامع با همتایان مصری به امضا رسانده است، درباره تلاشها برای فعالسازی این مسیر گفت: «در سه نوبت به قاهره رفتم و موفق شدیم یک تفاهمنامه کامل میان فعالان بخش خصوصی دو کشور تنظیم کنیم. با وجود آمادگی کامل برای آغاز تبادل گردشگر، متأسفانه وزارت امور خارجه وقت با ورود بخش خصوصی به این حوزه موافقت نکرد و مانع اجرای توافق شد.»
براساس گزارش روابط عمومی انجمن، رفیعی اظهار داشت که علیرغم فراهم بودن شرایط لازم برای برگزاری تورهای مشترک، مسئولان وقت وزارت امور خارجه با اظهارنظرهای رسانهای پیدرپی، اجازه اجرایی شدن این همکاری را ندادند.
او همچنین به سفر اخیر وزیر میراث فرهنگی به قاهره برای شرکت در اجلاس دی-8 اشاره کرد و گفت: «در جریان این سفر، موضوع لغو روادید و ایجاد بستر تبادل گردشگر با مقامات مصری مطرح شده است. در حال حاضر، اتباع مصر برای ورود به ایران نیازی به ویزا ندارند و تنها مانع موجود، نبود پرواز مستقیم است.»
رفیعی با استقبال از موضعگیری وزیر میراث فرهنگی درباره ایجاد مسیر گردشگری ایران و مصر تأکید کرد: «برای ما در بخش خصوصی، مهم نیست چه نهادی این مسیر را فعال میکند؛ آنچه اهمیت دارد، تحقق این اتفاق مثبت برای صنعت گردشگری کشور است.»
وی افزود: «با توجه به اشتراکات فرهنگی، تاریخی و مذهبی میان دو کشور، زمینه همکاریهای گردشگری بسیار فراهم است و مردم مصر نیز علاقه زیادی به ارتباط بیشتر با ایران دارند. امیدواریم با مذاکرات صورتگرفته، بهزودی شاهد بازگشایی رسمی مسیر گردشگری باشیم.»
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران ضمن اعلام آمادگی کامل فعالان بخش خصوصی برای حمایت از این روند، خاطرنشان کرد: «گرچه طی چهار دهه گذشته رابطه رسمی گردشگری میان ایران و مصر وجود نداشته، اما اکنون فرصت مناسبی برای احیای این ارتباط به وجود آمده است.»
او در ادامه به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص لزوم گسترش روابط با مصر و دیگر کشورهای اسلامی اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد که این سیاستها به برقراری سریعتر پروازهای مستقیم و تسهیل سفر میان دو کشور منجر شود.
رفیعی در پایان اظهار داشت: «در حال حاضر تعداد گردشگران ایرانی که وارد مصر میشوند بسیار محدود است و عمدتاً کسانی هستند که از کشور ثالث به آنجا سفر میکنند. اما اتباع مصری همچنان میتوانند بدون مانع به ایران سفر کنند. با فعال شدن مسیر گردشگری میان تهران و قاهره، میتوان انتظار داشت که این تعاملات به شکل دوطرفه و گستردهتر ادامه یابد و بخش خصوصی نیز با تمام توان آماده همکاری با دولت در این مسیر است.»
منبع: ایرنا